Печени сусамови кюфтенца с маслен ориз

Необходими продукти:
- 1 кг мляно месо смес
- 1 глава лук
- 10 грама млян кимион
- 10 грама черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- няколко стръка пресен магданоз
- 50 грама сусамов микс (черен и бял сусам)
- 1 чаена чаша бял ориз
- 3 чаени чаши вода
- 2 чаени лъжички масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
В купа сложете мляното месо, добавете нарязан на ситно лук, кимион, черен пипер, сол, скълцан магданоз и омесете каймата. Разделете я на части, оформете с влажни ръце кюфтенца, с въртеливи движения ги покрийте със семена и подредете в тава, застлана с лист пергамент.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20-25 минути. През това време сварете ориза, подправете го с маслото, солта и след готовност сипете в чиния. Върху него подредете сусамовите кюфтенца и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: motherwouldknow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН СУПЕР ОМЕГА-3 (С ЛИГНАН ОТ СУСАМ И ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
БЕЛЕНО СУСАМОВО СЕМЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Сусам
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Погача за прощъпулник
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Хрупкаво тофу без пържене
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Златисти банички с кашкавал и сусам
Коментари към Печени сусамови кюфтенца с маслен ориз