Печени рендосани картофи с чедър и заквасена сметана

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 глава кромид лук
- 300 грама сирене чедър
- 1,5 чаени чаши заквасена сметана
- прясно смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелените картофи настържете с помощта на едро ренде (може също да нарежете ситно). Сложете в голяма купа, подправете на вкус със сол и черен пипер, добавете настърганото сирене чедър, от което отделете 1/4 за поръсване.
Прибавете нарязания кромид, заквасената сметана и разбъркайте всичко старателно.
Подмажете с масло подходяща форма или няколко малки, разпределете картофената смес и не заравнявайте повърхността й.
Поръсете със заделеното количество чедър и изпечете до златисто ястието (около половин час при 180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Премахнете петната по кожата с картофен сок
Коментари към Печени рендосани картофи с чедър и заквасена сметана