Печени пресни картофи с чеснов авокадо сос

Необходими продукти:
- 700 грама пресни картофи
- 2-2,5 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- средна връзка магданоз
- сол и прясно смлян пипер (черен)
За соса:
- 1 голямо авокадо
- 2 скилидки чесън
- 1/2 супена лъжица лимонов сок
- 60 милилитра зехтин
- пресен магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, сварете ги до готовност и ги сложете в намазнена тава, без да ги обелвате.
Направете соса.
Разрежете авокадото на две части, отстранете костилката, обелете плода и го нарежете на парчета, които сложете в блендер. Към тях прибавете обелените скилидки чесън, налейте лимоновия сок, подправете със сол, черен пипер и смелете до получаване на пюре.
В него на тънка струя влейте зехтина, като междувременно разбивате, за да стане сосът гладък и еднороден.
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Притиснете долната част на всеки картоф с чаша, докато той се спука и полейте по една чаена лъжица зехтин. Поръсете със сол и чесън прах, след което изпечете във фурната за около 25-30 минути, докато се образува златиста коричка по повърхността.
Когато извадите картофите, поръсете ги с нарязан пресен магданоз и прясно смлян черен пипер. Поднесете веднага със соса от авокадо.
Да ви е вкусно!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Печени пресни картофи с чеснов авокадо сос