Печени пилешки хапки в млечно-кашкавален сос
Необходими продукти:
- 4 пилешки филета
- 3 глави лук
- 50 грама масло
- 1 яйце
- 350 милилитра готварска сметана/прясно мляко
- 150 грама кашкавал
- 3 супени лъжици брашно (за овалване)
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото (най-добре е да не използвате замразено), подсушете го с хартия и нарежете на малки парчета с произволна форма.
Обелете и измийте лука, нарежете и него. Смелете го заедно с месото (най-добре два пъти, за да достигнете максимална консистенция на кайма) .
Към нея добавете маслото (нарязано на парчета), чукнете яйцето, подсолете и подправете на вкус.
Оформете от сместа малки топчета (с големина на орех), подредете ги в намазнена тава и изпечете за 15 минути в загрята до 180 градуса фурна.
Налейте сметаната/прясното мляко в дълбока купа, сложете и настъргания кашкавал. Подправете.
Когато извадите хапките от фурната, полейте ги със соса и върнете да се запекат за още 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pokushay.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Печени пилешки хапки в млечно-кашкавален сос