Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени пилешки хапки в млечно-кашкавален сос

Печени пилешки хапки в млечно-кашкавален сос

Печени пилешки хапки в млечно-кашкавален сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки филета
  • 3 глави лук
  • 50 грама масло
  • 1 яйце
  • 350 милилитра готварска сметана/прясно мляко
  • 150 грама кашкавал
  • 3 супени лъжици брашно (за овалване)
  • сол и подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте пилешкото (най-добре е да не използвате замразено), подсушете го с хартия и нарежете на малки парчета с произволна форма.

Обелете и измийте лука, нарежете и него. Смелете го заедно с месото (най-добре два пъти, за да достигнете максимална консистенция на кайма) .

Към нея добавете маслото (нарязано на парчета), чукнете яйцето, подсолете и подправете на вкус.

пилешка кайма

Оформете от сместа малки топчета (с големина на орех), подредете ги в намазнена тава и изпечете за 15 минути в загрята до 180 градуса фурна.

пилешка кайма

Налейте сметаната/прясното мляко в дълбока купа, сложете и настъргания кашкавал. Подправете.

Когато извадите хапките от фурната, полейте ги със соса и върнете да се запекат за още 15-20 минути.

пилешка кайма


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pokushay.ru

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти