Печени пилешки кюфтенца с магданоз
Необходими продукти:
- 3/4 чаша натрошен сух хляб (или галета)
- 1/4 чаша прясно мляко
- 1 яйце
- 1/3 чаша сирене пармезан, настърган
- 1/4 чаша пресен магданоз, наситнен
- 2 големи скилидки чесън, наситнени
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1 пикантна наденичка (100 грама), нарязана на ситно
- 350 грама смляно пилешко месо
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Намазнете тавичка и покрийте с хартия за печене.
Смесете натрошения сух хляб (или галетата) с млякото и оставете настрана за 10 минути.
Разбъркайте яйцето с пармезана, магданоза, чесъна и черния пипер и комбинирайте с млечната смес. Добавете наситнената наденица и пилешката кайма и разбъркайте.
Оформете около 24 малки кюфтенца и ги подредете в тавичката. Запечете за 10 минути или до готовност.
Сервирайте пилешките кюфтенца с прясна зелена салата и ароматно червено вино.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Кюфтета от пилешка кайма в доматен сос с лук
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
Коментари към Печени пилешки кюфтенца с магданоз