Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Печени кюфтета върху филийка с доматен сос

Печени кюфтета върху филийка с доматен сос

Печени кюфтета върху филийка с доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 франзела, нарязана филии, дебели около 1 сантиметър
  • 1/4 чаена чаша разтопено масло
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 1 чаена лъжица италианска подправка
  • 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
  • 3 чаени чаши сос маринара
  • сол и пипер

за кюфтетата:

  • 500 грама телешека кайма
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 1 яйце
  • 1/3 чаена чаша галета
  • 2 супени лъжици накълцан магданоз
  • сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне:

Направете кюфтенцата, смесете в купа яйцата с каймата, чесъна, магданоза и галетата. Подправете и оформете 30 кръгли кюфтенца.

Загрейте малко олио (около 1 супена лъжица) в тиган и ги запържете за около 5-6 минути, след което ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Намажете правоъгълна тавичка с мазнина по избор, или използвайте кухненски спрей.

Подредете филийките франзела една до друга в тавата.

Смесете разтопеното масло с чесъна, италианската подправка и подправете със сол и черен пипер. С получената смес намажете филийките и поръсете с 1 чаена чаша моцарела, отгоре разпределете соса маринара и подредете кюфтенцата, завършете с останалата моцарела.

Печете около 12-15 минути на 200 градуса.

кюфтенца

Гарнирайте с магданоз, преди да поднесете ястието.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл