Печени кюфтета върху филийка с доматен сос
Необходими продукти:
- 1 франзела, нарязана филии, дебели около 1 сантиметър
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 1 чаена лъжица италианска подправка
- 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- 3 чаени чаши сос маринара
- сол и пипер
за кюфтетата:
- 500 грама телешека кайма
- 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 1 яйце
- 1/3 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици накълцан магданоз
- сол, черен пипер, олио
Начин на приготвяне:
Направете кюфтенцата, смесете в купа яйцата с каймата, чесъна, магданоза и галетата. Подправете и оформете 30 кръгли кюфтенца.
Загрейте малко олио (около 1 супена лъжица) в тиган и ги запържете за около 5-6 минути, след което ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Намажете правоъгълна тавичка с мазнина по избор, или използвайте кухненски спрей.
Подредете филийките франзела една до друга в тавата.
Смесете разтопеното масло с чесъна, италианската подправка и подправете със сол и черен пипер. С получената смес намажете филийките и поръсете с 1 чаена чаша моцарела, отгоре разпределете соса маринара и подредете кюфтенцата, завършете с останалата моцарела.
Печете около 12-15 минути на 200 градуса.
Гарнирайте с магданоз, преди да поднесете ястието.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от коприва
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
Коментари към Печени кюфтета върху филийка с доматен сос