Печени крокети с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша настърган кашкавал
80 грама масло
1 яйце
3 супени лъжици заквасена сметана
2/3 чаена чаша галета
7-9 печурки
1 малка глава лук
2 супени лъжици олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Измийте гъбите, почистете, ако е необходимо, и също нарежете.
Сгорещете в тиган няколко лъжици олио и в него изпържете лука на среден огън до омекване.
След това прибавете гъбите и пържете до готовност. Оставете сместа да се охлади.
В голяма купа пресейте брашното, прибавете настъргания кашкавал, жълтъка на яйцето, сол и смлян черен пипер на вкус. След това сложете сметаната, маслото (ако е замръзнало, може да го настържете) и накрая изсипете гъбите с лука.
Замесете тесто. Ако е необходимо, използвайте още брашно. Тестото трябва да бъде достатъчно плътно.
Покрийте дъното на тава с пергамент, включете фурната да загрява при температура от 180 градуса.
Разбийте белтъка, галетата изсипете в широка чиния.
От тестото оформете крокети с големина на орех (в средата може да сложите по парченце моцарела, получава се много вкусно), потопете в белтъка, оваляйте в галетата и подредете в тавата, като оставяте известно разстояние помежду им, защото ще се разтекат малко.
Изпечете крокетите във фурната за около 18-20 минути (до образуването на хрупкава златиста коричка).
Поднесете с подходящ любим сос.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Печени крокети с гъби и кашкавал