Печени картофи с чесън, масло и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 70 грама масло
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 2 стръка пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Не белете, не режете картофките, но за целта си набавете по-ситно. Почистете като ги изтриете със сол.
Загрейте маслото и запържете чесновите скилидки, прибавете картофките, подсолете и подправете с червения пипер. Задушете и ги пресипете в тавичка.
Поръсете с пармезан, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете ароматното ястие топло, гарнирано с нарязан пресен магданоз и напитка по ваш вкус.
Наздраве и добър апетит!
Източник: rasamalaysia.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети- Как да разберем дали карфиолът е пресен?
- С картофени обелки ще премахнете миризмата на чесън от ръцете си
- Депутати настояват за забрана на палмовото масло в храните и биогоривата
- Откриха забранено вещество в изследвани марки масло
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Познания за чесъна, съхранени от гръцката и римската история на медицината
- Употреба на чесъна в края на 20 век
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА