Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофи с чесън, масло и пармезан

Печени картофи с чесън, масло и пармезан

Печени картофи с чесън, масло и пармезан - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм пресни картофи
  • 70 грама масло
  • 2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 50 грама настърган пармезан
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер


Начин на приготвяне:


Не белете, не режете картофките, но за целта си набавете по-ситно. Почистете като ги изтриете със сол.

Загрейте маслото и запържете чесновите скилидки, прибавете картофките, подсолете и подправете с червения пипер. Задушете и ги пресипете в тавичка.

Поръсете с пармезан, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете ароматното ястие топло, гарнирано с нарязан пресен магданоз и напитка по ваш вкус.

печени пресни картофки

Наздраве и добър апетит!

Източник: rasamalaysia.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...НовиниАлтернативна медицинаИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиБотаника