Печени картофи с чесън, масло и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 70 грама масло
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 2 стръка пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Не белете, не режете картофките, но за целта си набавете по-ситно. Почистете като ги изтриете със сол.
Загрейте маслото и запържете чесновите скилидки, прибавете картофките, подсолете и подправете с червения пипер. Задушете и ги пресипете в тавичка.
Поръсете с пармезан, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете ароматното ястие топло, гарнирано с нарязан пресен магданоз и напитка по ваш вкус.
Наздраве и добър апетит!
Източник: rasamalaysia.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи в царевична панировка
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с масло и пармезан
Коментари към Печени картофи с чесън, масло и пармезан