Печени картофи с чесън, масло и пармезан
![Печени картофи с чесън, масло и пармезан - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pecheni-kartofi-s-maslo-chesan-i-parmezan.jpg)
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 70 грама масло
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 2 стръка пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Не белете, не режете картофките, но за целта си набавете по-ситно. Почистете като ги изтриете със сол.
Загрейте маслото и запържете чесновите скилидки, прибавете картофките, подсолете и подправете с червения пипер. Задушете и ги пресипете в тавичка.
Поръсете с пармезан, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Поднесете ароматното ястие топло, гарнирано с нарязан пресен магданоз и напитка по ваш вкус.
Наздраве и добър апетит!
Източник: rasamalaysia.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с домати, бекон и сирене във фолио
- Печени картофи с лук и подправки
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, соев сос и зелен лук
Коментари към Печени картофи с чесън, масло и пармезан