Печена тиква с подправки и ядки

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 средна тиква цигулка, разрязана по дължина и почистена от семената
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици вода
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 супена лъжица канела
- 1 чаена лъжица накълцан на ситно чесън
- 1 чаена лъжица свеж риган
- 1 чаена лъжица сушени портокалови корички
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1/4 чаена чаша стафиди
- 1/4 чаена чаша натрошен шамфъстък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Намазнете тиквата с олио и я подправете със сол и пипер. Поставете я в тава и налейте малко вода. Изпечете я, докато омекне, за около 20 минути.
Междувременно смесете маслото с меда, канелата, чесъна, листенцата риган, портокала и червения пипер. Загрейте за кратко, за да се комбинират продуктите.
Извадете тиквата от фурната (намалете температурата на 200 градуса). Оставете за 5 минути леко да се охлади и нарежете на тънки напречни резени, като внимавате да не я разрежете до края, парченцата трябва да останат едно цяло. Полейте с половината от соса и запечете за 10 минути.
Поръсете със стафидите и ядките, полейте с останалата глазура. Печете още 10 минути.
Сервирайте тиквата, като я полеете с част от соковете, отделени в тавата. Поднесете я топла.
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Спаначени кексчета от елда със семена
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с подправки и ядки