Печена тиква с подправки и ядки

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 средна тиква цигулка, разрязана по дължина и почистена от семената
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици вода
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 супена лъжица канела
- 1 чаена лъжица накълцан на ситно чесън
- 1 чаена лъжица свеж риган
- 1 чаена лъжица сушени портокалови корички
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1/4 чаена чаша стафиди
- 1/4 чаена чаша натрошен шамфъстък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Намазнете тиквата с олио и я подправете със сол и пипер. Поставете я в тава и налейте малко вода. Изпечете я, докато омекне, за около 20 минути.
Междувременно смесете маслото с меда, канелата, чесъна, листенцата риган, портокала и червения пипер. Загрейте за кратко, за да се комбинират продуктите.
Извадете тиквата от фурната (намалете температурата на 200 градуса). Оставете за 5 минути леко да се охлади и нарежете на тънки напречни резени, като внимавате да не я разрежете до края, парченцата трябва да останат едно цяло. Полейте с половината от соса и запечете за 10 минути.
Поръсете със стафидите и ядките, полейте с останалата глазура. Печете още 10 минути.
Сервирайте тиквата, като я полеете с част от соковете, отделени в тавата. Поднесете я топла.
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Тиква, Кюрбисия
- Сладък пастет от тиква
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с подправки и ядки