Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печена тиква с пармезан и моцарела

Печена тиква с пармезан и моцарела

Печена тиква с пармезан и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама почистена от семената тиква (може да обелите кората или да използвате с нея)
  • 300 грама моцарела
  • 4 супени лъжици пармезан
  • 2 супени лъжици пшенично брашно
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на парчета, дебели около 4 сантиметра. Оваляйте ги от двете страни в брашно и подредете в тава, чието дъно сте покрили с лист пергаментова хартия. Полейте със зехтин, подсолете и изпечете за 15 минути във фурната на 180 градуса. Оставете тиквата да се охлажда в съда, а през това време нарежете моцарелата на плочки и настържете пармезана.

Подмажете форма с масло и в нея подредете слой от тиквата. Следват парчета моцарела и поръсете с 1 супена лъжица пармезан.

Продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете тиквата в гореща фурна (180 градуса) и печете в продължение на 40-45 минути. През последните 10 минути печенето да бъде без фолио на функция грил, а градусите увеличете на 200.

Когато ястието се покрие с красива златиста коричка, извадете от фурната и изчакайте 15 минути преди да сервирате.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника