Печена тиква с пармезан и моцарела

Необходими продукти:
- 800 грама почистена от семената тиква (може да обелите кората или да използвате с нея)
- 300 грама моцарела
- 4 супени лъжици пармезан
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- 3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета, дебели около 4 сантиметра. Оваляйте ги от двете страни в брашно и подредете в тава, чието дъно сте покрили с лист пергаментова хартия. Полейте със зехтин, подсолете и изпечете за 15 минути във фурната на 180 градуса. Оставете тиквата да се охлажда в съда, а през това време нарежете моцарелата на плочки и настържете пармезана.
Подмажете форма с масло и в нея подредете слой от тиквата. Следват парчета моцарела и поръсете с 1 супена лъжица пармезан.
Продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете тиквата в гореща фурна (180 градуса) и печете в продължение на 40-45 минути. През последните 10 минути печенето да бъде без фолио на функция грил, а градусите увеличете на 200.
Когато ястието се покрие с красива златиста коричка, извадете от фурната и изчакайте 15 минути преди да сервирате.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква, Кюрбисия
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Тиквено масло
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквена торта с портокалово-сметанов крем
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с пармезан и моцарела