Печена тиква с коричка от кашкавал и галета с магданоз
Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 80 грама галета
- 50 грама кашкавал
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица магданоз (сушен)
- 3 супени лъжици зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на неголеми парчета, които да бъдат еднакви, за да се изпекат равномерно.
Смесете галетата със сушения магданоз и настъргания (твърд) кашкавал, сложете сол на вкус и ситно нарязаната скилидка чесън.
Застелете с лист пергамент тава, подредете тиквата и поръсете със сухата ароматна комбинация. Полейте със зехтина и изпечете във фурната за около 20 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Тиква, Кюрбисия
- Панирана тиква
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Печена солена тиква
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Смути с ябълка и тиква
- Салата с киноа, тиква и червени боровинки
- Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
Коментари към Печена тиква с коричка от кашкавал и галета с магданоз