Печена тиква с кейл, ядки и червени боровинки

Необходими продукти:
- 1 килограм тиква, нарязана на кубчета
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 250 грама кейл
- 1/4 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче
- щипка карамфил и лют червен пипер
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 1/2 чаена чаша ядки пекан
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
- 1 чаена чаша сушени червени боровинки
Начин на приготвяне:
Овкусете тиквата със сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин. Запечете върху хартия за 45 минути до 1 час, докато тиквата покафенее. Изчакайте тиквата да се охлади напълно, преди да я махнете от тавата, след което я прехвърлете с помощта на шпатула в купа.
Накъсайте листата кейл в купа. Полейте ги с 1 лъжица зехтин, подправете и разбъркайте с ръце. Прехвърлете в тавата, покрита с хартия и печете за 10 минути. Сложете в купата при тиквата.
Комбинирайте канелата, червения пипер, индийското орехче, карамфила, лютивия пипер и кафявата захар. Добавете към подправките ядките пекан и 1 лъжица зехтин, подправете със сол и пипер. Прехвърлете в тава и запечете за 5 минути, след което охладете и сложете ядките в купата с тиквата. Добавете боровинките.
Разбъркайте наситнения лук с кленовия сироп, горчицата и оцета, добавете останалия ви зехтин и подправете на вкус.
С половината от получения дресинг полейте салатата, а по вкус може да добавите и още от него.
Затоплете преди сервиране в микровълновата, а готовата салата може да съхранявате до 5 дни в хладилник.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
НовРЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ПУЛСИН ПРОТЕИНОВ СУПЕРШЕЙК ЖИЗНЕНОСТ 300 г
АНДРОФИКС капсули 400 мг * 60 БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Печена солена тиква
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
Коментари към Печена тиква с кейл, ядки и червени боровинки