Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печена тиква с кейл, ядки и червени боровинки

Печена тиква с кейл, ядки и червени боровинки

Печена тиква с кейл, ядки и червени боровинки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм тиква, нарязана на кубчета
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 250 грама кейл
  • 1/4 чаена лъжица канела
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 1/4 чаена лъжица индийско орехче
  • щипка карамфил и лют червен пипер
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 1/2 чаена чаша ядки пекан
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
  • 1 чаена чаша сушени червени боровинки

Начин на приготвяне:

Овкусете тиквата със сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин. Запечете върху хартия за 45 минути до 1 час, докато тиквата покафенее. Изчакайте тиквата да се охлади напълно, преди да я махнете от тавата, след което я прехвърлете с помощта на шпатула в купа.

Накъсайте листата кейл в купа. Полейте ги с 1 лъжица зехтин, подправете и разбъркайте с ръце. Прехвърлете в тавата, покрита с хартия и печете за 10 минути. Сложете в купата при тиквата.

Комбинирайте канелата, червения пипер, индийското орехче, карамфила, лютивия пипер и кафявата захар. Добавете към подправките ядките пекан и 1 лъжица зехтин, подправете със сол и пипер. Прехвърлете в тава и запечете за 5 минути, след което охладете и сложете ядките в купата с тиквата. Добавете боровинките.

Разбъркайте наситнения лук с кленовия сироп, горчицата и оцета, добавете останалия ви зехтин и подправете на вкус.

С половината от получения дресинг полейте салатата, а по вкус може да добавите и още от него.

Затоплете преди сервиране в микровълновата, а готовата салата може да съхранявате до 5 дни в хладилник.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника