Печена тиква с картофи, шунка и млечно-яйчена заливка със сирене Чедър
![Печена тиква с картофи, шунка и млечно-яйчена заливка със сирене Чедър - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/tikva-s-kartofi-i-shunka.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 500 грама тиква
- 380 милилитра прясно мляко
- 200 грама сирене Чедър
- 3 яйца
- 150 грама галета
- 130 грама шунка
- глава лук
- супена лъжица олио
- смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете до полуготовност поотделно картофите и тиквата, нарежете ги на кубчета с приблизително еднакви размери.
Запържете леко накълцаните лук и шунка в супена лъжица олио, след което смесете със зеленчуците.
Разпределете продуктите в тава и направете заливката. За целта настържете 100 грама от сиренето и комбинирайте с прясното мляко, яйцата и галетата.
Залейте съдържанието на тавата с млечно-яйчената каша и поръсете с останалия настърган Чедър.
Изпечете ястието във фурната до образуване на златистокафява коричка по повърхността (необходими са около 35-40 минути при 180 градуса).
Да ви е вкусно!
Снимка: vkusnovsem.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
НовБОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Печена тиква с картофи, шунка и млечно-яйчена заливка със сирене Чедър