Печена тиква с домати, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- около 1 килограм тиква (обелена и почистена от семената, нарязана на парчета)
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 чили чушка
- 3-4 сушени домата в масло (нарязани ситно)
- 3-4 супени лъжици мазнина от сушените домати
- 1-2 средни пресни домата
- 2 чаени лъжици течен мед
- 2 супени лъжици галета
- 2-3 супени лъжици настърган кашкавал
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете олиото от доматите със счукания чесън, нарязаната чили чушка, парченцата сушени домати и подсолете. В тази комбинация потопете резените тиква и ги подредете в подходяща тава.
Пресните домати нарежете на 6-8 части и с тях запълнете празните пространства между тиквените парчета.
Поръсете всичко с галета, напръскайте с течен мед, завършете с настъргания кашкавал.
Изпечете във фурната за 40 минути.
Готовото ястие има интересен вкус, съчетаващ в себе си сладко, остро и пикантно, които от своя страна допълват иначе малко или много неутралната тиква. Галетата на повърхността образуват тънка хрупкава коричка след изпичане.
Добър апетит!
Снимки: perchica.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
МЕНФЛОДЕН капсули * 20 ВИТАСЛИМ ИНОВЕ
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Тиква, Кюрбисия
- Сладък пастет от тиква
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с домати, кашкавал и чесън