Печена тиква с домати, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- около 1 килограм тиква (обелена и почистена от семената, нарязана на парчета)
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 чили чушка
- 3-4 сушени домата в масло (нарязани ситно)
- 3-4 супени лъжици мазнина от сушените домати
- 1-2 средни пресни домата
- 2 чаени лъжици течен мед
- 2 супени лъжици галета
- 2-3 супени лъжици настърган кашкавал
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете олиото от доматите със счукания чесън, нарязаната чили чушка, парченцата сушени домати и подсолете. В тази комбинация потопете резените тиква и ги подредете в подходяща тава.
Пресните домати нарежете на 6-8 части и с тях запълнете празните пространства между тиквените парчета.
Поръсете всичко с галета, напръскайте с течен мед, завършете с настъргания кашкавал.
Изпечете във фурната за 40 минути.
Готовото ястие има интересен вкус, съчетаващ в себе си сладко, остро и пикантно, които от своя страна допълват иначе малко или много неутралната тиква. Галетата на повърхността образуват тънка хрупкава коричка след изпичане.
Добър апетит!
Снимки: perchica.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
АВЕН КЛЕАНАНС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50+ 50 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОБРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Печена солена тиква
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Сок от тиква
Коментари към Печена тиква с домати, кашкавал и чесън