Печена скумрия с гъби, домати и лук
Необходими продукти:
1 скумрия
3 - 4 гъби
1 домат
1 глава лук
подправки за риба на вкус
сол и черен пипер на вкус
3 - 4 супени лъжици постна майонеза или подходяща сметана
2 - 3 супени лъжици растително олио
1 чаена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Отрежете глава на рибата, почистете и разрежете.

Подсолете филето, поръсете с черен пипер на вкус и напръскайте с лимоновия сок. След това намажете с тънък слой майонеза и оставете така за 10 - 15 минути.

През това време обелете лука, нарежете го на полукръгчета. Измийте гъбите, тях нарежете на плочки. Домата нарежете на кръгчета.

Намажете лист фолио с олио и майонеза.

Сложете подготвената риба върху фолиото, следват слой лук, слой гъби и ред домати. Най-отгоре намажете с майонезата или сметаната.

Увийте рибата с фолиото и сложете в тава, която поставете на средното ниво на фурната. Изпечете скумрията при 180 градуса в продължение на около 30 минути.

След това развийте фолиото, полейте ястието със сока, който се е отделил при приготвянето и оставете да се запечете още 10 минути, без да покривате.

Поднесете с гарнитура от ориз или пържени картофи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Печена скумрия с гъби, домати и лук