Печена патица с мед
Необходими продукти:
1 патица (2 кг)
2 скилидки чесън
6 с. л. соев сос
2 с. л. хересно вино
2 ч. л. царевично (може картофено) нишесте
2 с. л. мед
Начин на приготвяне:
Залейте патицата с вряла вода от всички страни. Отстранете крилата и излишната мазнина.
Намачкайте чесъна с нож, направете на каша и смесете със соевия сос, виното и меда. Намажете патицата с тази смес и печете във фурна, използвайки опцията за грил, като сложите под месото съд с 0,5 литра вода. Температурата трябва да бъде 180 градуса, а продължителността на печене - 2 часа, намазвайки патицата на всеки 15 минути с медения сос.
От течността, която се отдели при печенето, отцедете излишната мазнина, посолете и сгъстете с нишестето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ КРЕМООБРАЗЕН САПУН С МЕД 75 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как и колко да варим различните видове месо
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Печена патица с мед