Печена бяла риба върху морска сол
Необходими продукти:
- една едра бяла риба, почистена
- 500 грама фина морска сол
- 1 дафинов лист
- черен пипер според вкуса
- нарязан лимон и сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Поръсете тава с морската сол, разполовете рибата и премахнете рибената кост. Сложете в тавата, подправете с черен пипер, дафинов лист и лимонов сок.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 30 минути. По този начин рибата поема колкото й е нужно количество сол, без опасност да се пресоли и остава сочна и крехка.
Разпределете филетата в порции и поднесете рибата, гарнирана с резенчета лимон.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.manusmenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 2628
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 29
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Зандер (бяла риба)
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Бяла риба с броколи и гъби в сметана
- Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри
- Филе от бяла риба със сос Мохито
- Лаврак със зеле на пара
Коментари към Печена бяла риба върху морска сол