Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Патешки гърди с глазиран лук

Патешки гърди с глазиран лук

Патешки гърди с глазиран лук - изображение

Необходими продукти:

  • 2 парчета патешки гърди
  • 180 грама дребен маринован лук
  • 50 грама захар
  • 3-4 супени лъжици брашно
  • 3-4 супени лъжици масло
  • подправки


Начин на приготвяне:

Обезкостете и измийте патешкото. Направете разрези по кожата във вид на мрежа, подправете със сол и черен пипер.

патешки гърди

Поръсете гърдите с малко брашно и изпържете в тиган с горещо олио, като ги поставите с кожата надолу (за 10 минути под капак от едната страна).

Пет минути след като обърнете месото, го извадете от съда.

патешки гърди

Отцедете марината от лука и сложете главите в тиган със загрятото масло. Щом се запържат, изсипете захарта и нека се приготвят на среден огън да карамелизиране.

патешки гърди

Поднесете патешките гърди с апетитните лучета.

По желание може да гарнирате със сварен ориз.

патешки гърди


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория