Патешки гърди с глазиран лук
Необходими продукти:
- 2 парчета патешки гърди
- 180 грама дребен маринован лук
- 50 грама захар
- 3-4 супени лъжици брашно
- 3-4 супени лъжици масло
- подправки
Начин на приготвяне:
Обезкостете и измийте патешкото. Направете разрези по кожата във вид на мрежа, подправете със сол и черен пипер.
Поръсете гърдите с малко брашно и изпържете в тиган с горещо олио, като ги поставите с кожата надолу (за 10 минути под капак от едната страна).
Пет минути след като обърнете месото, го извадете от съда.
Отцедете марината от лука и сложете главите в тиган със загрятото масло. Щом се запържат, изсипете захарта и нека се приготвят на среден огън да карамелизиране.
Поднесете патешките гърди с апетитните лучета.
По желание може да гарнирате със сварен ориз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Коментари към Патешки гърди с глазиран лук