Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пастички от оризови ядки с фъстъчено масло и шоколад

Пастички от оризови ядки с фъстъчено масло и шоколад

Пастички от оризови ядки с фъстъчено масло и шоколад - изображение

Необходими продукти

За блата:

  • 1 3/4 оризово криспи/оризови ядки
  • по 1/4 чаена чаша захар и вода
  • 3 супени лъжици царевичен сироп
  • 3 супени лъжици краве масло


За фъстъчения слой:

  • 150 грама млечен шоколад
  • 1 чаена чаша фъстъчено масло

 

За шоколадовата глазура:

  • 90 грама черен шоколад (60-70% какао)
  • 1/2 чаена лъжица царевичен сироп
  • 4 супени лъжици краве масло

 

Начин на приготвяне:

Застелете тава с пергаментова хартия, която напръскайте леко с мазнина.

Налейте 1/4 чаена чаша вода в тенджерка, внимателно добавете същото количество захар и 3 супени лъжици царевичен сироп. Бъркайте с дървена лъжица. Сместа трябва да заври на силен огън. Използвайте термометър, за да измерите температурата. Когато тя достигне 110 градуса, свалете сиропа от котлона. Залейте оризовите ядки със сладостта, разбъркайте бързо, за да се покрият зрънцата равномерно със сиропа. След това разпределете (притискайки към дъното) върху пергамента в тавата и заравнете слоя.

Изчакайте основата да се охлади до стайна температура, а междувременно пригответе сместа за следващия слой.

Нарежете на едри парчета млечния шоколад. Смесете ги с фъстъченото масло в метална купа, която поставете на водна баня и бъркайте, докато продуктите се разтопят и съединят.

Когато свалите крема от огъня, продължете да бъркате още 30 секунди. Тогава изсипете върху оризовите ядки и приберете тавата в хладилника за час, за да може вторият слой да стегне.

Докато това се случи, пригответе глазурата.

Нарежете едро шоколада и го смесете в метално купа с царевичния сироп и маслото. Варете на водна баня, като бъркате с гумена бъркалка, докато консистенцията стане еднородна. Свалете съда от котлона, бъркайте съдържанието още 30 секунди и с него залейте фъстъчения слой. Заравнете повърхността и приберете десерта в хладилника за час.

Щом покритието се втвърди, нарежете на квадрати сладостта и сервирайте.

Може да съхранявате до 4 дни в хладилник.

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...ИсторияВидеоЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители