Паста със сос песто
Необходими продукти:
- 500 грама паста (спагети или фетучини)
- 100 грама пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- по 2 чаени лъжици лимонов сок и зехтин (или на вкус)
- 2 скилидки чесън
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смелете с блендер пресния магданоз, чесновите скилидки, пармезана и солта. Ще се получат сухи трохи. Налейте в тях зехтина и лимоновия сок, разбийте още веднъж и вече имате готов сос песто.
Пастата сварете, като следвате указанията, посочени върху пакета. Отцедете течността, запазете малко от нея.
Изсипете соса при макаронените изделия и налейте малко от водата, в която сварихте последните.
Разбъркайте и затоплете за минута ястието. Когато продуктите се комбинират добре, свалете съда от котлона и поднесете пастата веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Паста със сос песто