Паста със сос песто

Необходими продукти:
- 500 грама паста (спагети или фетучини)
- 100 грама пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- по 2 чаени лъжици лимонов сок и зехтин (или на вкус)
- 2 скилидки чесън
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смелете с блендер пресния магданоз, чесновите скилидки, пармезана и солта. Ще се получат сухи трохи. Налейте в тях зехтина и лимоновия сок, разбийте още веднъж и вече имате готов сос песто.
Пастата сварете, като следвате указанията, посочени върху пакета. Отцедете течността, запазете малко от нея.
Изсипете соса при макаронените изделия и налейте малко от водата, в която сварихте последните.
Разбъркайте и затоплете за минута ястието. Когато продуктите се комбинират добре, свалете съда от котлона и поднесете пастата веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони със спанак, лук и консервирана риба
- Макаронена запеканка с пилешка кайма, кашкавал и заливка
Коментари към Паста със сос песто