Паста със сос песто
Необходими продукти:
- 500 грама паста (спагети или фетучини)
- 100 грама пресен магданоз
- 50 грама настърган пармезан
- по 2 чаени лъжици лимонов сок и зехтин (или на вкус)
- 2 скилидки чесън
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смелете с блендер пресния магданоз, чесновите скилидки, пармезана и солта. Ще се получат сухи трохи. Налейте в тях зехтина и лимоновия сок, разбийте още веднъж и вече имате готов сос песто.
Пастата сварете, като следвате указанията, посочени върху пакета. Отцедете течността, запазете малко от нея.
Изсипете соса при макаронените изделия и налейте малко от водата, в която сварихте последните.
Разбъркайте и затоплете за минута ястието. Когато продуктите се комбинират добре, свалете съда от котлона и поднесете пастата веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Макарони с кайма и кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Паста орекиете с телешко и чедър
- Макарони с пилешко и сметанов сос с пармезан
- 5 често допускани грешки при готвенето на паста
- Макарони в млечен сос с крема сирене и рулца от раци
Коментари към Паста със сос песто