Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста със сос песто

Паста със сос песто

Паста със сос песто - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама паста (спагети или фетучини)
  • 100 грама пресен магданоз
  • 50 грама настърган пармезан
  • по 2 чаени лъжици лимонов сок и зехтин (или на вкус)
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Смелете с блендер пресния магданоз, чесновите скилидки, пармезана и солта. Ще се получат сухи трохи. Налейте в тях зехтина и лимоновия сок, разбийте още веднъж и вече имате готов сос песто.

Пастата сварете, като следвате указанията, посочени върху пакета. Отцедете течността, запазете малко от нея.

Изсипете соса при макаронените изделия и налейте малко от водата, в която сварихте последните.

Разбъркайте и затоплете за минута ястието. Когато продуктите се комбинират добре, свалете съда от котлона и поднесете пастата веднага.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитно