Панцанелла с тиквички и домати
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 филии хляб
- 1 средна тиквичка
- 1 голям домат
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
за дресинга:
- 1 супена лъжица оцет
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 чаена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на крутони и ги запържете в 1 лъжица зехтин, докато парченцата хляб станат златисти и хрупкави. Прехвърлете ги в купа.
В същия тиган загрейте останалата 1 лъжица зехтин и изпържете тиквичките за 5 минути. Оставете настрана.
Пригответе дресинга, като разбъркате всички продукти, подправете на вкус с черен пипер и сол.
Нарежете доматите на кубчета, а лука накълцайте на ситно. Смесете ги в купа с тиквичките и крутоните. Полейте с ароматния дресинг и покрийте с фолио за свежо съхранение. Приберете панцанелла за 10 минути в хладилник преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Кексчета от тиквички с бекон
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Панцанелла с тиквички и домати