Панирано пилешко филе в кокос със салата
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 2 броя пилешки гърди
- 2 разбити яйца
- 1 чаена чаша настърган кокос (или кокосови стърготини)
- сол и черен пипер
- 1 салата ромейн (или друга зеленолистна)
- 1 червена чушка
- 2 чаени чаши нарязан ананас
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- сока от 2 лимона
- кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Включете фурнта да се подгрява на 200 градуса. Докато се затопля панирайте пилешките гърди в брашно,потопете го в разбитите яйца и оваляйте в кокосовите стърготини. Сложете панираното филе в тава (застлана с хартия), подправете със сол и черен пипер и печете за 12 минути, докато панировката на месото покафенее.
Междувременно пригответе салатата - накъсайте салатата ромейн, добавете нарязани на пръчки червени чушки и ананаса.
Нарежете пилешкото месо и го добавете в салатата.
Пригответе дресинга: смесете кокосовото мляко с лимоновия сок и кора и подправете (по желание сложете малко лют пипер на люспи в дресинга).
С получения дресинг полейте салатата при сервиране.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Панирано пилешко филе в кокос със салата