Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене

Необходими продукти:
- 1 килограм зелени пиперки
- 1 глава червен лук
- зехтин за запръжка
- 2-3 стръка пресен кориандър
- 2 стръка пресен магданоз
- 300 грама сварени картофи
- 80 грама топено сирене за мазане
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
за панировката
- 4 яйца
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 50-70 милилитра бира
- щипка сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин и запържете нарязани ситно варени картофи, бекон и лук. Подправете с пресен кориандър, магданоз, сол, червен пипер и прибавете топеното сирене. Разбъркайте сместа и оставете настрана.
Разрежете чушките по дължина, почистете ги от семената и напълнете със сместа.
Разбийте белтъците и жълтъците в два отделни съда. Към жълтъците прибавете брашното, солта и бирата. Комбинирайте с белтъците и разбъркайте внимателно. Потопете всяка чушка в панировката, загрейте олиото и ги изпържете.
Отцедете, подредете в чиния и поднесете.
Добър апетит!
Източник: nishkitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Панирани пълнени чушки на фурна
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с кускус и гъби
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
Коментари към Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене