Панирани пълнени чушки с кайма и бешамел

Необходими продукти:
- зехтин за запръжка
- 300 грама мляно месо
- 10 мариновани червени чушки
- половин глава лук
- 1 скилидка чесън
- 100 милилитра бяло вино
- 300 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици брашно
- черен пипер и индийско орехче на вкус
- сол на вкус
- 2 супени лъжици брашно
- 1-2 яйца
- 100 грама галета
Начин на приготвяне:
Сгорещете, нарежете и запържете лука, чесъна и добавете каймата. С помощта на телена бъркалка я раздробете на ситни зрънца и налейте бялото вино. Намалете мощността на котлона и гответе докато течността се редуцира. Сипете брашното, солта, черния пипер, индийското орехче и налейте прясното мляко.
Разбъркайте докато се сгъсти и оставете сместа настрана.
Охладете и с нея напълнете чушките.
Потопете ги в разбитите яйца, след това утепайте в брашното, върнете в яйчната смес и накрая в галетата.
Изпържете в силно сгорещена мазнина. Отцедете и поднесете чушките топли.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки с маслини, сирене и бекон
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
Коментари към Панирани пълнени чушки с кайма и бешамел