Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани пилешки хапки със сирена

Панирани пилешки хапки със сирена

Панирани пилешки хапки със сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама крема сирене
  • 3 чаени чаши кашкавал
  • 2 чаени чаши предварително сготвено пилешко месо (наситнено)
  • 1/2 чаена чаша червена чушка (нарязана на ситно)
  • 1/2 чаена чаша зелена чушка (нарязана на ситно)
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 1/2 чаена чаша бербекю сос

за панировката:

  • 3 чаени чаши брашно
  • 6 яйца
  • 850 грама тортила чипс
  • олио за пържене

За сервиране:

  • 1 чаена лъжица магданоз
  • сос гуакамоле
  • сос салса
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

В купа смесете крема сиренето, кашкавала (настърган на фино ренде), пилешкото месо, чушките, магданоза и барбекю соса. Разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в малка квадратна тавичка със страни 18 х 18 см., която предварително сте покрили с хартия за печене. Изравнете с шпатула и приберете във фризер за 1 час, докато сместа се втвърди.

нарязаните хапки

Разрежете на 18 квадрата, които след това разделете на триъгълници.

Панирайте всяка хапка в брашното, яйцата и тортила чипса, след което оваляйте отново в яйцата и отново в чипса.

Пържете на 190 градуса в повече олио. За 40 секунди хапките трябва да са готови и златисто-кафяви.

Поръсете ги с магданоз и сервирайте с любими сосове: гуакамоле, салса, сметана.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл