Панирани пилешки хапки със сирена

Необходими продукти:
- 225 грама крема сирене
- 3 чаени чаши кашкавал
- 2 чаени чаши предварително сготвено пилешко месо (наситнено)
- 1/2 чаена чаша червена чушка (нарязана на ситно)
- 1/2 чаена чаша зелена чушка (нарязана на ситно)
- 2 супени лъжици магданоз
- 1/2 чаена чаша бербекю сос
за панировката:
- 3 чаени чаши брашно
- 6 яйца
- 850 грама тортила чипс
- олио за пържене
За сервиране:
- 1 чаена лъжица магданоз
- сос гуакамоле
- сос салса
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
В купа смесете крема сиренето, кашкавала (настърган на фино ренде), пилешкото месо, чушките, магданоза и барбекю соса. Разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в малка квадратна тавичка със страни 18 х 18 см., която предварително сте покрили с хартия за печене. Изравнете с шпатула и приберете във фризер за 1 час, докато сместа се втвърди.
Разрежете на 18 квадрата, които след това разделете на триъгълници.
Панирайте всяка хапка в брашното, яйцата и тортила чипса, след което оваляйте отново в яйцата и отново в чипса.
Пържете на 190 градуса в повече олио. За 40 секунди хапките трябва да са готови и златисто-кафяви.
Поръсете ги с магданоз и сервирайте с любими сосове: гуакамоле, салса, сметана.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Пилешки хапки Терияки
- Панирани зеленчукови хапки
- Тестени хапки с шунка, кашкавал и дресинг
- Парти хапки капрезе
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Пикантни хапки с три вида сирене
Коментари към Панирани пилешки хапки със сирена