Панирани пилешки крилца в кокос
Пикантните крилца с барбекю сос, препечени до карамелена коричка, са любими на всички и могат да бъдат наречени класика. Но от друга страна импровизирането с класически рецепти е превърнало храната от просто ядене в приключение. Това се случва и с тези крилца, все така вкусни, но пък с лек аромат на кокос...
Необходими продукти:
- 24 пилешки крилца
- 1 1/2 чаена чаша панко галета
- 1/2 чаена чаша кокосови стърготини
- 2 белтъка
- 1/3 чаена чаша царевично нишесте
- 1 супена лъжица ямайски джърк
- готварски спрей
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Застелете с алуминиево фолио тава, а отгоре поставете решетка за печене.
Напръскайте с готварски спрей.
В купа смесете галетата с кокосовите стърготини.
В малка купичка разбъркайте белтъците.
Поръсете с подправката, оваляйте в нишестето, потопете в яйцето, а след това оваляйте в кокосовата галета.
Подредете върху решетката и от разстояние напръскайте с готварския спрей.
Печете 20 минути, обърнете крилцата и печете още 20 минути.
Сервирайте ги възможно най-бързо, със сигурност искате да им се насладите още, докато са топли.
sandersonfarms.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Печени крилца със сос от горчица и мед
- Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
Коментари към Панирани пилешки крилца в кокос