Панирани палачинки с плънка от шунка, кашкавал и яйца
Необходими продукти
За палачинките:
200 грама брашно
4 яйца
350 милилитра прясно мляко
1/2 връзка копър
2 чаени лъжици захар
малко сол
За плънката:
5 сварени яйца
300 грама шунка
200 грама кашкавал
олио
За панировката:
1 яйце
галета
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото, смесвайки яйцата и млякото, сложете захарта, малко сол и нарязания на ситно копър. Разбъркайте старателно и постепенно добавете брашното. От получената смес изпечете тънки палачинки по стандартния начин.
Нарежете сварените яйца на кръгчета, шунката на тънки парчета, а кашкавала настържете.
Върху всяка палачинка сложете по парче шунка, върху нея две яйчени кръгчета и поръсете с кашкавал. Затворете плънката с палачинката, оформяйки пакетче или като бонбон.
Разбийте яйцето за панировката, сложете малко сол, галетата изсипете в удобен съд.
Потопете палачинките в яйцето, след това оваляйте в галета и изпържете в нагорещено олио до получаването на апетитна коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Панирани палачинки с плънка от шунка, кашкавал и яйца