Панирани картофени кюфтета с моркови и крема сирене

Необходими продукти:
- 250 грама картофи
- 250 грама моркови
- 2 яйца
- 60 грама крема сирене
- 60 грама брашно
- галета
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица куркума
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и картофите, нарежете ги на произволни парчета, подсолете и пригответе на пара. След това ги пюрирайте с помощта на блендер.
Смесете крема сиренето с едното яйце и брашното. Съединете двете комбинации, подправете с черен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте добре и направете кюфтенца от зеленчуковото тесто. Потопете ги в яйце (разбито), оваляйте в галета и подредете в намазнена тава.
Изпечете за около 40 минути във фурна, загрята до 170 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: adme.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с шунка, кашкавал и чесън
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал
- Картофени кюфтета с тиква
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Картофени кюфтета с лимонов сос
- Кюфтета от сладки картофи и синьо сирене
Коментари към Панирани картофени кюфтета с моркови и крема сирене