Панирани агнешки кюфтета с морков и чесън (на пара)
Необходими продукти:
- 1 малък морков
- 3 глави лук
- 500 грама агнешко месо
- сол и подправки на вкус
- 1/2 чаена чаша галета
- 3 супени лъжици олио
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно едната глава лук, моркова обелете и настържете едро. Сгорещете малко олио и в него изпържете до омекване тези зеленчуци.
Смелете поотделно агнешкото (най-добре два пъти, за да се получат по-нежни кюфтета) и останалите глави лук заедно със зеленчуковата запръжка.
Съединете продуктите, добавете яйцето, подправете и омесете каймата. Ако е много течна, сложете малко брашно.
Направете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете до зачервяване.
След това сгответе на пара (около 20 минути) и сервирайте с любима гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru
Коментари към Панирани агнешки кюфтета с морков и чесън (на пара)