Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирани агнешки кюфтета с морков и чесън (на пара)

Панирани агнешки кюфтета с морков и чесън (на пара)

Панирани агнешки кюфтета с морков и чесън (на пара) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малък морков
  • 3 глави лук
  • 500 грама агнешко месо
  • сол и подправки на вкус
  • 1/2 чаена чаша галета
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена лъжица чесън на прах


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно едната глава лук, моркова обелете и настържете едро. Сгорещете малко олио и в него изпържете до омекване тези зеленчуци.

Смелете поотделно агнешкото (най-добре два пъти, за да се получат по-нежни кюфтета) и останалите глави лук заедно със зеленчуковата запръжка.

Съединете продуктите, добавете яйцето, подправете и омесете каймата. Ако е много течна, сложете малко брашно.

Направете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете до зачервяване.

След това сгответе на пара (около 20 минути) и сервирайте с любима гарнитура.

Агнешки кюфтета

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайл