Агнешки кюфтета с риган
Необходими продукти:
- 500 грама агнешка кайма
- 2 скилидки чесън (счукани)
- 1 глава стар лук (малка и ситно нарязана)
- 2 супени лъжици магданоз (пресен и ситно накълцан)
- 3 чаени лъжици кимион
- 2 чаени лъжици листа сух риган
- 1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- 1 чаена чаша галета
- 1 разбито яйце
- 200 грама кисело мляко + червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма купа омесете каймата със скилидките чесън, лука, магданоза, ригана, кимиона, червения пипер, галетата и яйцето. От еднородната смес направете малки кръгли кюфтенца от сместа.
Подредете ги в тава, която преди това сте покрили с пергамент, напръскан с олио. Изпечете до златистокафяво (около 25 минути) във фурната при температура от 190 градуса.
Готовите кюфтета поднесете горещи с киселото мляко, към което добавете червен пипер на вкус.
Може да сервирате
Добър апетит!
Източник: receptiki.pro
Коментари към Агнешки кюфтета с риган