Панирани агнешки кюфтета с кускус
Необходими продукти:
- 600 грама агнешка кайма
- 2 червени чушки (сладки)
- 50 грама кускус
- 80 милилитра гореща вода
- 1/2 връзка кориандър
- 3-4 листенца джоджен
- 1/2 супена лъжица къри
- черен пипер
- сол на вкус
- брашно
- олио за изпържване
Начин на приготвяне:
Кускуса залейте с врящата вода, затворете съда с капак и оставете така за 5 минути, докато зрънцата набъбнат.
Накълцаните чушките, джоджен и кориандър, прибавете към каймата, сложете кускуса, кърито, сол и черен пипер. Омесете добре и оформете кюфтета, които оваляйте в брашно и изпържете в горещо олио за около 5 минути от всяка страна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: oppps.ru
Коментари към Панирани агнешки кюфтета с кускус