Агнешки кюфтета с ориз и доматен сос
Необходими продукти:
- 700 грама агнешка кайма
- 1 глава стар лук
- 2 щипки сол
- 7 грама млян кимион
- 7 грама черен пипер
- 1 морков
- 5 меки домата
- щипка захар
- мазнина за запръжка
- 1 чаена чаша бисерен ориз
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 50 милилитра червено вино
- половин връзка прясна мента
- 3 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в купа и я подправете със солта, черния пипер и кимиона. Обелете лука, настържете го, отцедете сока му и прибавете към мляното месо. Разбъркайте и охладете сместа за час. През това време рендосайте доматите и сложете щипка захар към тях.
Загрейте мазнина, запържете ги и прибавете червен пипер. Нарежете магданоза, ментата, морковите и ги прибавете. Сипете ориза, налейте 3 чаени чаши вода и виното. Оформете от каймата кюфтенца и ги прибавете към ястието.
Оставете го да къкри на слаб огън за 30-35 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете кюфтенцата топли, гарнирани с нарязани листенца мента.
Добър апетит!
Източник: www.mexicoinmykitchen.com
Коментари към Агнешки кюфтета с ориз и доматен сос