Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки кюфтета с ориз и доматен сос

Агнешки кюфтета с ориз и доматен сос

Агнешки кюфтета с ориз и доматен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама агнешка кайма
  • 1 глава стар лук
  • 2 щипки сол
  • 7 грама млян кимион
  • 7 грама черен пипер
  • 1 морков
  • 5 меки домата
  • щипка захар
  • мазнина за запръжка
  • 1 чаена чаша бисерен ориз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 50 милилитра червено вино
  • половин връзка прясна мента
  • 3 стръка пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете каймата в купа и я подправете със солта, черния пипер и кимиона. Обелете лука, настържете го, отцедете сока му и прибавете към мляното месо. Разбъркайте и охладете сместа за час. През това време рендосайте доматите и сложете щипка захар към тях.

Загрейте мазнина, запържете ги и прибавете червен пипер. Нарежете магданоза, ментата, морковите и ги прибавете. Сипете ориза, налейте 3 чаени чаши вода и виното. Оформете от каймата кюфтенца и ги прибавете към ястието.

Оставете го да къкри на слаб огън за 30-35 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете кюфтенцата топли, гарнирани с нарязани листенца мента.

Добър апетит!

Източник: www.mexicoinmykitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноДиетиХранене при...НовиниБотаника