Агнешки кюфтенца с хумус и нар
Необходими продукти:
- 2 филии бял хляб
- 500 грама мляко агнешко месо
- 1 чаена лъжица смлян бахар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 смачка скилидка чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица ситно нарязан лук шалот
- 1 супена лъжица ситно нарязан червен лук
- 1 супена лъжица брашно
- 300 милилитра пилешки бульон
- 200 грама хумус
- 2 супени лъжици кедрови ядки, печени
- шепа копър, мента, магданоз
- 1/2 чаена лъжица сумак (по желание)
- 2 супени лъжици нар
- сварен кускус
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в прясното мляко.
С кухненски робот смесете чесъна, каймата, подправките и накиснатия хляб. Направете няколко пулсации, за да се комбинират. Разделете сместа на 24 кюфтенца.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и изпържете половината кюфтенца. В същия съд добавете още 1 лъжица зехтин и изпържете останалите.
Когато покафенеят кюфтенцата ги сложете в чиния.
Сложете последния зехтин и изпържете двата вика лук за 2-3 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Прибавете бульона и когато се комбинират, върнете кюфтенцата в съда. Покрийте с капак и оставете да къкри за 12-15 минути, докато месото е напълно готово, а сосът се е сгъстил.
Сервирайте кюфтенцата с хумус отгоре, кедрови ядки, сумак и нар, поднесете със сварен кускус.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Коментари към Агнешки кюфтенца с хумус и нар