Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки кюфтенца с хумус и нар

Агнешки кюфтенца с хумус и нар

Агнешки кюфтенца с хумус и нар - изображение

Необходими продукти:

  • 2 филии бял хляб
  • 500 грама мляко агнешко месо
  • 1 чаена лъжица смлян бахар
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1 смачка скилидка чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица ситно нарязан лук шалот
  • 1 супена лъжица ситно нарязан червен лук
  • 1 супена лъжица брашно
  • 300 милилитра пилешки бульон
  • 200 грама хумус
  • 2 супени лъжици кедрови ядки, печени
  • шепа копър, мента, магданоз
  • 1/2 чаена лъжица сумак (по желание)
  • 2 супени лъжици нар
  • сварен кускус

Начин на приготвяне:

Накиснете хляба в прясното мляко.

С кухненски робот смесете чесъна, каймата, подправките и накиснатия хляб. Направете няколко пулсации, за да се комбинират. Разделете сместа на 24 кюфтенца.

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и изпържете половината кюфтенца. В същия съд добавете още 1 лъжица зехтин и изпържете останалите.

Когато покафенеят кюфтенцата ги сложете в чиния.

Сложете последния зехтин и изпържете двата вика лук за 2-3 минути. Добавете брашното и разбъркайте. Прибавете бульона и когато се комбинират, върнете кюфтенцата в съда. Покрийте с капак и оставете да къкри за 12-15 минути, докато месото е напълно готово, а сосът се е сгъстил.

Сервирайте кюфтенцата с хумус отгоре, кедрови ядки, сумак и нар, поднесете със сварен кускус.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки