Пангасиус с лук, домати и моркови
Необходими продукти:
1 килограм филе от пангасиус
2 големи глави лук
5 големи моркова
1 голям домат (може и два)
олио за пържене
сол, пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета и го изпържете до златисто в олио. Морковите нарежете ситно (или настържете) и ги добавете към лука, пържете на силен огън в продължение на 3 - 5 минути. Затворете съда с капак и нека морковите и лука се задушават почти до готовност (около 20 минути). Сложете сол, пипер и любимите подправки.
Нарежете филето на парчета, сложете го в съда под зеленчуците (нека те го покрият). Нарежете доматите на тънки парчета с помощта на остър нож и подредете резените върху лука и морковите. Поръсете с мъничко сол. Следва да задушите ястието за около 30 - 35 минути на слаб огън (до готовност на рибата). Може да поставите и във фурната.
Добър апетит!
Коментари към Пангасиус с лук, домати и моркови