Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Палачинково руло с тиквички, сирена и сос

Палачинково руло с тиквички, сирена и сос

Палачинково руло с тиквички, сирена и сос - изображение

Необходими продукти

За тестото:

160 грама брашно
300 милилитра прясно мляко
1 яйце
25 грама масло
щипка сол

За плънката:

400 грама тиквички
1 супена лъжици маскарпоне
2 супени лъжици сирене Филаделфия
3 супени лъжици настърган пармезан
черен пипер и сол

За соса:

2 супени лъжици сирене Филаделфия
2 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица настърган пармезан
1 чаена лъжица накълцан пресен босилек
сол и пипер (черен)

 

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното в купа, налейте прясното мляко и разбъркайте с тел за разбиване на яйца, като не допускайте да останат бучки.

В отделен съд с вилица разбийте яйцето и тогава го прибавете към тестото.

От сместа изпечете 6 палачинки в нагорещен и намазнен тиган.

Настържете тиквичките едро, изсипете в гевгир и така отцедете излишната течност. След това прибавете крема сирената и пармезана, яйцето, сол и пипер. Разбъркайте добре с вилица.

Подредете палачинките върху лист пергамент, оформяйки правоъгълник. Върху тестената основа нанесете плънката и с помощта на хартията оформете руло, което закрепете, увивайки краищата й.

Изпечете го половин час при 180 градуса.

Щом бъде готово, развийте рулото, намажете го с маслото и поръсете с пармезана. Върнете във фурната за 5-6 минути, включвайки функция "грил".

Соса направете, смесвайки съставките, посочени за него (крема сиренето, босилека, пармезана, сол и черен пипер).

Поставете комбинацията на тих огън, щом кипне, изключете котлона.

Нарежете готовото руло, подредете в топла чиния, полейте с горещия сос и поднесете веднага.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети