Палачинково руло с тиквички, сирена и сос

Необходими продукти
За тестото:
160 грама брашно
300 милилитра прясно мляко
1 яйце
25 грама масло
щипка сол
За плънката:
400 грама тиквички
1 супена лъжици маскарпоне
2 супени лъжици сирене Филаделфия
3 супени лъжици настърган пармезан
черен пипер и сол
За соса:
2 супени лъжици сирене Филаделфия
2 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица настърган пармезан
1 чаена лъжица накълцан пресен босилек
сол и пипер (черен)
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в купа, налейте прясното мляко и разбъркайте с тел за разбиване на яйца, като не допускайте да останат бучки.
В отделен съд с вилица разбийте яйцето и тогава го прибавете към тестото.
От сместа изпечете 6 палачинки в нагорещен и намазнен тиган.
Настържете тиквичките едро, изсипете в гевгир и така отцедете излишната течност. След това прибавете крема сирената и пармезана, яйцето, сол и пипер. Разбъркайте добре с вилица.
Подредете палачинките върху лист пергамент, оформяйки правоъгълник. Върху тестената основа нанесете плънката и с помощта на хартията оформете руло, което закрепете, увивайки краищата й.
Изпечете го половин час при 180 градуса.
Щом бъде готово, развийте рулото, намажете го с маслото и поръсете с пармезана. Върнете във фурната за 5-6 минути, включвайки функция "грил".
Соса направете, смесвайки съставките, посочени за него (крема сиренето, босилека, пармезана, сол и черен пипер).
Поставете комбинацията на тих огън, щом кипне, изключете котлона.
Нарежете готовото руло, подредете в топла чиния, полейте с горещия сос и поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки от киноа с малиново сладко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Палачинково руло с тиквички, сирена и сос