Палачинки с ябълков пълнеж, орехи и шоколад
Необходими продукти:
За тестото:
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1,5 ч. ч. прясно мляко
2-3 с. л. олио
1 с. л. захар
сол на вкус
За плънката:
3 ябълки
50 грама пудра захар
50 грама горчив шоколад
50 грама орехови ядки
канела
За шоколадовия сос:
50 грама горчив шоколад
100 мл сметана
Начин на приготвяне:
Направете тесто, разбивайки яйцата с млякото, сложете сол, захарта, олиото. Постепенно добавяйте брашното, разбивайки непрекъснато. Изпечете палачинките в нагорещен тиган от двете страни.
Пригответе плънката: настържете обелените ябълки, смелете ядките и шоколада. Смесете ги в купа, прибавете пудрата захар и малко канела. Така направената плънка разпределете върху палачинките, навийте ги на руло и изпържете в олио или масло до златисто.
Следва шоколадовата заливка, която се прави на водна баня. Натрошете шоколада в купа и го разтопете. Когато започне да се топи, прибавете сметаната и разбъркайте до получаването на еднородна консистенция.
Подредете палачинките в красива чиния, полейте с шоколадовата заливка и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Палачинки с ябълков пълнеж, орехи и шоколад