Палачинки с фламбирани банани в ром

Необходими продукти:
250 грама брашно
2 супени лъжици захар
25 грама масло
1 супена лъжица олио
700 грама прясно мляко
4 банана
3 яйца
50 милилитра ром
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с щипка сол и половината от захарта до получаване на гъста пяна. Налейте млякото и разбъркайте добре. Без да спирате, добавете брашното постепенно.
Изпечете палачинки в нагорещен тиган, подмазан с олио.
В отделен съд разтопете маслото, изсипете в него останалото количество захар и нека се карамелизира на бавен огън.
Обелените банани нарежете на кръгчета, които сложете в сладката маслена смес. Налейте рома и свалете тигана от котлона.
Когато ромът изгори, разпределете парченцата плодове върху палачинките и сгънете като кърпички.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Палачинки без яйца
- Банан
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Перфектните бананови мъфини
- Палачинките на баба
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Коментари към Палачинки с фламбирани банани в ром