Палачинки с фламбирани банани в ром
Необходими продукти:
250 грама брашно
2 супени лъжици захар
25 грама масло
1 супена лъжица олио
700 грама прясно мляко
4 банана
3 яйца
50 милилитра ром
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с щипка сол и половината от захарта до получаване на гъста пяна. Налейте млякото и разбъркайте добре. Без да спирате, добавете брашното постепенно.
Изпечете палачинки в нагорещен тиган, подмазан с олио.
В отделен съд разтопете маслото, изсипете в него останалото количество захар и нека се карамелизира на бавен огън.
Обелените банани нарежете на кръгчета, които сложете в сладката маслена смес. Налейте рома и свалете тигана от котлона.
Когато ромът изгори, разпределете парченцата плодове върху палачинките и сгънете като кърпички.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Палачинки без яйца
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Банан
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Консумирайте банани и кисело мляко срещу диария
- Палачинките на баба
Коментари към Палачинки с фламбирани банани в ром