Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с праз, гъби и топено сирене

Палачинки с праз, гъби и топено сирене

Палачинки с праз, гъби и топено сирене - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 3 яйца
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • щипка сода
  • по една щипка сол и захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 грама инстантна мая

 

за плънката

 

  • 200 грама гъби по избор
  • 1 стрък праз
  • 3 стръка пресен лук
  • сол, черен пипер
  • 2 стръка пресен копър
  • 1 скилидка чесън
  • 50 грама топено сирене, нарязани на кубчета
  • 30 грама масло

 

Начин на приготвяне:

 

Разбийте яйцата, прибавете солта и захарта. Налейте прясното мляко, киселото мляко, смесено със содата, маята и добавете брашното. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Оставете да шупне за 30 минути и разбъркайте отново.

През това време загрейте част от маслото в тиган и запържете нарязан ситно праз и лук. Добавете гъбите и подправете с пресован чесън, сол, черен пипер и нарязан пресен копър. Разбъркайте, сложете топеното сирене и задушете сместа за 10 минути.

Охладете и оставете настрана. В друг тиган сложете малко масло, загребете с черпак от тестото и изпечете палачинки. Гарнирайте всяка с 1-2 супени лъжици от плънката и сгънете на две. Поднесете и с удоволствие хапнете.

Добър апетит!

Източник: funghidaspromonte.it

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияБотаникаСнимки