Палачинки с праз, гъби и топено сирене
Необходими продукти:
за тестото
- 3 яйца
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица кисело мляко
- щипка сода
- по една щипка сол и захар
- 3 супени лъжици брашно
- 2 грама инстантна мая
за плънката
- 200 грама гъби по избор
- 1 стрък праз
- 3 стръка пресен лук
- сол, черен пипер
- 2 стръка пресен копър
- 1 скилидка чесън
- 50 грама топено сирене, нарязани на кубчета
- 30 грама масло
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, прибавете солта и захарта. Налейте прясното мляко, киселото мляко, смесено със содата, маята и добавете брашното. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Оставете да шупне за 30 минути и разбъркайте отново.
През това време загрейте част от маслото в тиган и запържете нарязан ситно праз и лук. Добавете гъбите и подправете с пресован чесън, сол, черен пипер и нарязан пресен копър. Разбъркайте, сложете топеното сирене и задушете сместа за 10 минути.
Охладете и оставете настрана. В друг тиган сложете малко масло, загребете с черпак от тестото и изпечете палачинки. Гарнирайте всяка с 1-2 супени лъжици от плънката и сгънете на две. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
Източник: funghidaspromonte.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Палачинки с праз, гъби и топено сирене