Палачинки с плънка от моркови и яйца
Необходими продукти
За тестото:
2 яйца
2 чаени чаши брашно
2 чаени чаши прясно мляко
1 чаена чаша заквасена сметана
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици олио
сол на вкус
За плънката:
2-3 моркова
2-3 яйца
2-3 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете тестото за палачинките. Разбъркайте яйцата със захарта и сол на вкус. След това добавете пресятото брашно и разбъркайте до получаването на еднородна смес без бучки. Постепенно в нея налейте млякото, сметаната при непрекъснато бъркане, а накрая сложете и олиото.
Изпечете палачинки от тестото по стандартния начин.
Следва да направите плънката. Настържете морковите и ги задушете в 2-3 супени лъжици олио. Към тях прибавете сварените и нарязани на ситно яйца, подправете със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте и оставете готовата смес да се охлади. Разпределете я върху палачинките и навийте.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
- Мексикански палачинки с плънка от пиле и сирене
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинки с моркови и банан
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинките на баба
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
Коментари към Палачинки с плънка от моркови и яйца