Палачинки с печен тиквен крем
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша вода
- 2-3 яйца
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици олио
- брашно, колкото е необходимо за получаване на необходимата консистенция за палачинково тесто
За крема:
- 250 грама тиква
- 3 супени лъжици пудра захар
- 2 белтъка
- 1 супена лъжица кристална захар
Начин на приготвяне:
Направете тесто от продуктите, посочени за него. То трябва да има консистенция на гъста сметана. Изпечете палачинки.
Нарежете тиквата (обелена и почистена от семената) на кубчета, които изсипете в съд. Поставете го в микровълновата за 10 минути. През това време парченцата ще омекнат и ще се отдели излишната влага.
Отцедете течността и оставете тиквата на стайна температура, за да се охлади.
След това превърнете в пюре, добавете лъжица захар и разбъркайте.
Разбийте белтъците с пудрата захар (използвайте тел за разбиване на яйца). Смесете с тиквеното пюре и прехвърлете в намазнена тава.
Поставете във фурната за 20 минути при 200 градуса.
Вече може да поднесете палачинките със сладката плънка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hope-recipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
Коментари към Палачинки с печен тиквен крем