Палачинки от тиквички с моркови и лук

Необходими продукти:
2 тиквички
2 - 3 яйца
1 морков
1 глава лук
сол и подправки на вкус
За соса:
100 грама натурално кисело мляко без добавки
10 грама копър/магданоз
1 малка краставица (може да е кисела)
1 скилидка чесън
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте зеленчуците. Лука обелете и нарежете на кубчета, моркова и тиквичките настържете на средно ренде. Смесете ги, сложете сол и подправки на вкус и тогава добавете яйцата. Разбъркайте всичко и трябва да изпечете "палачинките" веднага (забележете, че в рецептата няма брашно). По-добре е да се изпекат, отколкото да се пържат, затова застелете дъното на тава с хартия за печене, сложете няколко капки зехтин и загребвайки с лъжица, разпределете "каймата" в съда, оформяйки палачинки. Изпечете ги при 180 градуса на средното ниво на фурната в продължение на 20 минути. Може да обърнете, ако забележите, че не стават равномерни.
Докато палачинките се приготвят, направете соса. За целта нарежете на ситно копъра и/или магданоза, чесъна намачкайте, а краставицата настържете на ситно. Сложете подправки и сол на вкус. Смесете всички продукти.
Готовите палачинки поднесете в "легло" от соса, може да също и да ги полеете с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
Коментари към Палачинки от тиквички с моркови и лук