Палачинки, запечени с праз и яйце
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 3 яйца
- 2 чаени лъжици зехтин
- сол
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица масло
- 1 стрък праз, нарязан на тънки полумесеци
- 1 намачкана скилидка чесън
- черен пипер
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене грюер (или кашкавал)
Начин на приготвяне:
Разбийте млякото с едно яйце, щипка сол и брашното в блендер. Оставете за 10-15 минути.
В малка касерола затоплете 2 супени лъжици зехтин и изпържете праза, докато омекне. В последните минути сложете чесъна и, когато отпусне аромата си, свалете от котлона. Подправете със сол и черен пипер.
Включете горния реотан на фурната и сложете решетката на печката на най-високото ниво.
Стоплете тиган на котлона, намажете с масло и сложете 1/3 чаена чаша от тестото в него. Разпределете го по цялото дъно и изпечете за около 3 минути, докато горната част на палачинката започне да изглежда суха и се образуват мехурчета. Обърнете палачинката.
Върху нея сложете праз и сирене, чукнете в центъра едно яйце. Поръсете със сол и черен пипер и прехвърлете във фурната за 3-4 минути, за да се изпече яйцето.
Сервирайте палачинката по желание навита.
По същия начин пригответе още една палачинка, а с останалото тесто може да си направите няколко сладки варианта за десерт.
seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
- Мексикански палачинки с плънка от пиле и сирене
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинки с моркови и банан
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинките на баба
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
Коментари към Палачинки, запечени с праз и яйце