Пай тип шоколадова бисквитка
Ако харесвате вкусните бисквитки с парченца шоколад, може да си пригответе този пай със същия вкус, който може да сервирате за десерт дори и на най-претенциозните си гости.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 2 яйца
- 1 1/2 чаени чаши шоколадови капки
- 1/2 чаена чаша орехи пекан
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 доза тесто за пай
- ванилов сладолед по желание
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти, а тестото за пай поставете в тавичка и разпределете по дъното и стените, за да се получи характерната форма с къдрав ръб.
В голяма купа смесете захарта и брашното. Добавете разтопеното масло и разбъркайте добре, за да се комбинират продуктите.
Сложете яйцата, шоколадовия чипс, орехите и ванилията.
Отново комбинирайте и изсипете продуктите върху блата. Изравнете и печете около 1 час, докато тестото стане златистокафяво.
Оставете шоколадовия пай да се охлади. След това разрежете на парчета и поднесете всяко от тях с топка сладолед отгоре.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосов пай
- Традиционен ирландски овчарски пай
- Пилешки пай със спанак и кори за баница
- Домашен ягодов пай без печене
- Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
- Пай със солена плънка
- Мини ябълкови пайчета
- Най-лесният тиквен пай
- 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
- Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
Коментари към Пай тип шоколадова бисквитка