Пай тип шоколадова бисквитка

Ако харесвате вкусните бисквитки с парченца шоколад, може да си пригответе този пай със същия вкус, който може да сервирате за десерт дори и на най-претенциозните си гости.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 2 яйца
- 1 1/2 чаени чаши шоколадови капки
- 1/2 чаена чаша орехи пекан
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 доза тесто за пай
- ванилов сладолед по желание
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти, а тестото за пай поставете в тавичка и разпределете по дъното и стените, за да се получи характерната форма с къдрав ръб.
В голяма купа смесете захарта и брашното. Добавете разтопеното масло и разбъркайте добре, за да се комбинират продуктите.
Сложете яйцата, шоколадовия чипс, орехите и ванилията.
Отново комбинирайте и изсипете продуктите върху блата. Изравнете и печете около 1 час, докато тестото стане златистокафяво.
Оставете шоколадовия пай да се охлади. След това разрежете на парчета и поднесете всяко от тях с топка сладолед отгоре.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Домашен ягодов пай без печене
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Вегетариански киш
- Мини пай с крем и горски плодове
- Пай с тиквички и моркови
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Постен овчарски пай с гъби
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
- Пай с праскови, джинджифил и канела
- Портокалова пита-флан с ядливи цветя
Коментари към Пай тип шоколадова бисквитка