Пай с лимонов крем и белтъчна глазура
Необходими продукти:
- 1 тесто за пай
- 1 1/2 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша царевично нишесте
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена чаша студена вода
- 4 яйца - разделени на белтъци и жълтъци
- 2 супени лъжици масло
- кората и сокът на 2 лимона
- 1/4 чаена лъжица крем тартар
Начин на приготвяне:
Разточете тестото и го сложете в тавичка за пай, която сте намазнили предварително. Тестото трябва да покрива както дъното, така и стените на съда. Надупчете с вилица и приберете във фризер за 10 минути или за 30 в хладилника.
Покрийте тестото с хартия и отгоре поставете зърна боб. Печете докато блатът стане златист и хрупкав на 190 градуса за около 20-25 минути. Оставете да се охлади напълно.
Междувременно в касерола комбинирайте 1 1/4 чаена чаша от захарта, брашното, царевичното нишесте и солта. Внимателно сипете студената вода и разбъркайте, за да се комбинират. Сложете да ври за една минута, като бъркате непрекъснато, след което свалете от котлона.
В малка купа разбийте жълтъците с вилица, към тях добавете 1/4 чаена чаша захар. Внимателно изсипете сместа от жълтъци към топлата брашняна смес и бъркайте непрекъснато. Върнете касеролата на котлона и бъркайте, за да се сгъсти соса и да придобие кремообразна консистенция. Свалете от котлона.
Добавете маслото, лимоновия сок и кора, след което изсипете сместа върху охладения блат (кремът също трябва да бъде охладен).
Намалете температурата на фурната на 175 градуса.
Белтъците разбийте с крема тартар до меки върхове и към тях добавете останалата захар.
Целувчената смес разпределете върху лимоновия крем и печете за 12 минути, докато белтъците се сготвят. Охладете напълно за 1 час на стайна температура, след което изстудете в хладилник за 3 часа.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ФРИТУС сироп за кашлица 100 мл
БЕТЪР МИ БЛЕНД 250 г
ИНХАЛАТОР ГЛАВОБОЛИЕ TINY HERBS
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЛИМОН, ГИНКО И ДЖИНДЖИФИЛ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЖАН Д'АРСЕЛ АМПУЛИ ОЙЛ КОНТРОЛ 2 мл. * 7
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Отслабнете бързо и сигурно с... лимони
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- За какво помага лимонът
Коментари към Пай с лимонов крем и белтъчна глазура