Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пай с лимонов крем и белтъчна глазура

Пай с лимонов крем и белтъчна глазура

Пай с лимонов крем и белтъчна глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 1 тесто за пай
  • 1 1/2 чаена чаша захар
  • 1/3 чаена чаша царевично нишесте
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 1/2 чаена чаша студена вода
  • 4 яйца - разделени на белтъци и жълтъци
  • 2 супени лъжици масло
  • кората и сокът на 2 лимона
  • 1/4 чаена лъжица крем тартар

Начин на приготвяне:

Разточете тестото и го сложете в тавичка за пай, която сте намазнили предварително. Тестото трябва да покрива както дъното, така и стените на съда. Надупчете с вилица и приберете във фризер за 10 минути или за 30 в хладилника.

Покрийте тестото с хартия и отгоре поставете зърна боб. Печете докато блатът стане златист и хрупкав на 190 градуса за около 20-25 минути. Оставете да се охлади напълно.

Междувременно в касерола комбинирайте 1 1/4 чаена чаша от захарта, брашното, царевичното нишесте и солта. Внимателно сипете студената вода и разбъркайте, за да се комбинират. Сложете да ври за една минута, като бъркате непрекъснато, след което свалете от котлона.

В малка купа разбийте жълтъците с вилица, към тях добавете 1/4 чаена чаша захар. Внимателно изсипете сместа от жълтъци към топлата брашняна смес и бъркайте непрекъснато. Върнете касеролата на котлона и бъркайте, за да се сгъсти соса и да придобие кремообразна консистенция. Свалете от котлона.

Добавете маслото, лимоновия сок и кора, след което изсипете сместа върху охладения блат (кремът също трябва да бъде охладен).

Намалете температурата на фурната на 175 градуса.

Белтъците разбийте с крема тартар до меки върхове и към тях добавете останалата захар.

Целувчената смес разпределете върху лимоновия крем и печете за 12 минути, докато белтъците се сготвят. Охладете напълно за 1 час на стайна температура, след което изстудете в хладилник за 3 часа.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноДиетиАлт. медицинаБотаника