Ориз с риба тон и авокадо (американско суши)
Необходими продукти:
- 150 грама риба тон
- 90 грама ориз
- 1 авокадо
- 2 пера зелен лук
- 1 супена лъжица сусам
- 1/2 краставица
- 30-50 грама маринован джинджифил
- 70-100 милилитра соев сос
За соса:
- 100 грама майонеза
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 2 супени лъжици пикантен сос
Начин на приготвяне:
Измийте ориза под студена течаща вода, докато течността стане прозрачна. Сложете го в тенджера, залейте с вода (около 200 милилитра), затворете с капак, поставете върху котлона, варете 10 минути след кипване, без да махате капака. След това свалете съда от огъня, отстранете капака, покрийте тенджерата с кърпа и оставете така през следващите 10 минути.
Смесете майонезата с оризовия оцет и пикантния сос, изпечете сусама в сух тиган.
Поставете кулинарен пръстен върху чиния (ако не разполагате с такъв, може да си направите, изрязвайки кръг от пластмасова бутилка) или друга подходяща форма.
Сложете ориз (охладен) на дъното, трамбовайте и полейте със соса. След което подредете слоеве от останалите продукти: кубчета краставици, авокадо, зелен лук, сос, парченца риба тон и притиснете.
Махнете пръстена, поръсете ястието с изпечените сусамови семена и сервирайте с добавки маринован джинджифил и соев сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Ефектни пълнени домати с риба тон и орехи
- Запеканка от риба тон, картофи и грах
- Коледен венец
- Зелена салата с броколи, краставици и риба тон
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Дългозърнест ориз с риба тон, чили и лук
Коментари към Ориз с риба тон и авокадо (американско суши)