Суши със зелен лук и сусам
Необходими продукти:
200 грама сурово филе от пъстърва или риба по избор
3 - 4 пера зелен лук
2 супени лъжици сусамово семе
ориз за суши
Начин на приготвяне:
Пригответе ориза както е указано на опаковката. Изсипете сусама в сух тиган и изпечете до златисто, бъркайки, след което оставете да се охлади.
Измийте зеления лук и го нарежете на сламки. Измийте и филето, нарежете го на тънки ивици.
Покрийте бамбукова рогозка с найлоново фолио и върху него разпределете тънък слой ориз. Следват паралелно разположени ивици зелен лук и филето. С помощта на фолиото навийте на руло и леко затегнете. Махнете фолиото и поръсете рулото със сусам. Нарежете на парчета с дебелина 2 - 3 см и поднесете със соев сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Суши с бекон
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Ориз с риба тон и авокадо (американско суши)
- Оризови суши понички със сос
- 3 здравни ползи от консумацията на суши
- Хибридът суши бургер е реалност и е по-апетитен, околкото можем да си представим
- 15 интересни факта за сушито - част 1
- 15 интересни факта за сушито - част 2
- Няколко факти за сушито, които може би не знаете
Коментари към Суши със зелен лук и сусам