Суши с бекон
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1 1/2 супена лъжица сусамово олио
- 200 грама ориз за суши
- 1 чаена лъжица оризов оцет
- 8 резена бекон
- 1/2 авокадо, нарязано на тънки филийки
- 1/4 краставица, нарязана на тънки пръчици
- 40 грама пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Сложете водата в касерола добавете 1 супена лъжица сусамово олио, ориза и разбъркайте. Покрийте с капак и сварете за 20 минути.
Към сварения ориз добавете оризовия оцет и останалото сусамово олио. Разбъркайте добре.
Подредете резените бекон един до друг, като ги застъпвате леко върху розетка за навиване на суши.
Започнете с по-късата половина и там сложете от ориза (трябва да покриете половината бекон). Сложете авокадо, краставица и бекон от едната страна на ориза.
Навийте стегнато руло и разрежете наполовина.
Изпържете на тиган за 2 минути от всяка страна, след което нарежете на суши хапки и сервирайте.
Източник:
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Суши със зелен лук и сусам
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Ориз с риба тон и авокадо (американско суши)
- Оризови суши понички със сос
- 3 здравни ползи от консумацията на суши
- Хибридът суши бургер е реалност и е по-апетитен, околкото можем да си представим
- 15 интересни факта за сушито - част 1
- 15 интересни факта за сушито - част 2
- Няколко факти за сушито, които може би не знаете
Коментари към Суши с бекон