Ориз с лук и месо

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
1 домат
2 моркова
3 глави лук
100 грама свинско месо
100 грама пилешко месо
5 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на малки кубчета и задушете в олио на слаб огън в продължение на 5 - 7 минути.
През това време настържете морковите на едро ренде, прибавете ги към лука, задушете заедно за още 10 - 12 минути на тих огън. Прехвърлете в тенджера. Задушете домата, който предварително сте обелили от ципата и нарязали на малки парчета. Нека се приготвя в продължение на 2 - 3 минути, не използвайте мазнина. След това го изсипете в тенджерата при останалите продукти.
Нарежете двата вида месо на малки парчета и ги изпържете за около 3 - 4 минути. Добавете ги в тенджерата.
След това изсипете чаша ориз и налейте 2 чаени чаши вода. Сложете сол на вкус.
Разбъркайте и оставете ястието да се приготвя при затворен капак на ниска температура около 18 - 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ориз с лук и масло
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- Пълнени постни чушки
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Ориз с лук и месо