Оризов пудинг с праскови и ром

Необходими продукти:
100 грама кръглозърнест ориз
600 милилитра прясно мляко
250 милилитра сметана
30 - 60 грама захар
пръчка ванилия или ванилова захар
консервирани праскови
2 супени лъжици тъмен ром
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в млякото, сложете и пръчката ванилия. Бъркайте периодично и внимавайте да не кипне. Когато млякото заври, намалете котлона до минимум, затворете съда с капак и варете около 40 минути, разбърквайки често. Следете ориза да не залепне за дъното на тенджерата. Когато е готов, изсипете захарта и извадете пръчката ванилия. Разбъркайте хубаво. Оставете десерта да изстине до стайна температура. Тогава разбийте сметаната с помощта на тел за разбиване на яйца. Към нея прибавете 2 супени лъжици ром, ликьор или друг ароматен алкохол. След това внимателно започнете да добавяте сметаната в ориза, загребвайки с лопатка отдолу нагоре. Трябва да се получи въздушна маса.
Нарежете прасковите на малки парченца и вземете стъклени чаши, купички или други подходящи формички. Разпределете пудинга и плодовете, редувайки слоеве. Поднесете десерта топъл.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
ХИП БИО КАША ЯБЪЛКА И ПРАСКОВА С ОРИЗ 190 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци
Коментари към Оризов пудинг с праскови и ром