Оризови палачинки с праз и пържено яйце
Необходими продукти:
400 грама сварен ориз
100 грама кашкавал
2 супени лъжици зехтин и мазнина за печенето на палачинките
бялата част на 2 стръка праз, нарязана на кръгчета с дебелина 1 сантиметър
250 милилитра зеленчуков или пилешки бульон
100 милилитра високомаслена готварска сметана
5 яйца
2 супени лъжици босилек, естрагон или магданоз
1 чаена лъжица шафран
сол и смлян черен пипер на вкус
зърна черен пипер, счукани едро
Начин на приготвяне:
Залейте шафрана с 1 супена лъжица гореща вода и няколко минути по-късно прибавете ориза.
Кашкавала нарежете на тънки сламки, изсипете при ориза, разбъркайте и оставете сместа за момента.
В дълбок тиган сгорещете зехтина на силен огън и изпържете нарязания на кръгчета праз за около 3 минути (докато се промени леко цветът му и се зачерви). Налейте бульона, сметаната и едро счуканите зърна черен пипер. Намалете котлона до минимум и нека празът се задушава в продължение на 10 минути, за да омекне и сосът да се сгъсти. Подсолете го на вкус, а непосредствено преди поднасяне поръсете с пресните подправки.
Подсолете и ориза, чукнете 1 яйце и разбъркайте.
Сгорещете малко растителна мазнина в тиган. С лъжица загребвайте от оризовата смес и изпечете палачинки с дебелина около 1 сантиметър и диаметър от 6-7 сантиметра. Да се приготвят по 4 минути от всяка страна, докато се зачервят.
Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
В отделен съд изпържете останалите 4 яйца (на очи).
За една порция са необходими 2 палачинки, върху които сложете от соса с праз и 1 изпържено яйце.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Оризови палачинки с праз и пържено яйце